SV Milsbeek

Toen onze conventionele grasmaaier aan vervanging toe was hebben we alle mogelijke oplossingen voor grasmaaien onderzocht: de aankoop/lease van een nieuwe maaimachine, het uitbesteden van het maaiwerk en de aanschaf van een robotmaaier. Al snel bleek dat een robotmaaier de beste, zuinigste en duurzaamste oplossing was.
Vervolgens hebben we de verschillende concepten en leveranciers in kaart gebracht. Na gesprekken met enkele leveranciers hadden alle betrokkenen unaniem het beste gevoel bij robotmaaier.com.
We kregen van Erik het aanbod om acht weken gratis te testen op 1 veld om het verschil te zien tussen conventioneel maaien en robotmaaien. Al na enkele weken waren de laatste sceptici overtuigd en hebben we twee Belrobotic Bigmows aangeschaft: 1 Bigmow Connected en 1 Bigmow Classic.
Na een korte aanloopperiode waarin we altijd konden rekenen op (snelle) ondersteuning van robotmaaier.com maaien de beide robots sinds juli 2018 tot volle tevredenheid elk twee voetbalvelden. Indien we ondersteuning nodig hebben zijn er korte lijntjes met robotmaaier.com en worden we snel geholpen. We hebben voor beide robotmaaiers een full-service contract afgesloten.
Door het gebruik van de robotmaaiers besparen we significant op brandstof (diesel versus zelf opgewekte stroom middels zonnepanelen), kunstmest en belijningsverf. Daarnaast hebben we geen last meer van mollen (worden door de trillingen verjaagd) en (gras)residuen op het veld, omdat het afgemaaide gras direct in de grond wordt opgenomen (mulching). 
Het resultaat is mooiere en betere velden tegen een lagere kostprijs en met veel minder inzet van vrijwilligers.