Onderhoud

Naast de verkoop van robotmaaiers bieden we ook nazorg in de vorm van onderhoud. Het is aan te bevelen, uw robotmaaier aan het eind van het seizoen een onderhoudsbeurt te geven. Zodat deze het hele maaiseizoen zonder problemen draait. Wanneer u een robotmaaier bij ons aanschaft krijgt u aan het einde van het maai seizoen een bericht voor een afspraak om het onderhoud te verrichten. U kunt de robotmaaier bij ons langs brengen. Of wij halen de machine op en geven de onderhoudsbeurt waarna deze retour wordt gebracht. 

Onderhoudspakketten

We bieden twee onderhoudspakketten aan op jaarbasis. Onderaan deze pagina ziet u een toelichting. Heeft u interesse? Neem dan contact op met ons.

onderhoud robotmaaiers

Stappenplan onderhoud robotmaaiers

1. Schoonmaken van de robotmaaier

Uw robotmaaier wordt gereinigd met droogijs. Dit zijn ijskorrels van -80 graden die met lucht op de oppervlakte worden geblazen waardoor deze verdampen. Met deze vorm van reinigen wordt er geen gebruik gemaakt van water.

2. Controleren motoren en pakkingen

Controleren van de mes en wielmotoren, smeren en wanneer nodig vervangen van de lagers. Pakkingen en rubbers worden gecontroleerd en waar nodig vervangen.

3. Vervanging of slijpen van het maaimes

De maaimessen worden vervangen en bij weinig slijtage kunnen deze geslepen worden.

4. Uitlezen software

De software van de maaier wordt gecontroleerd en eventueel geüpdatet. Sensoren en schakelaars worden gekalibreerd en getest ook de accu en het aantal ladingen word gecontroleerd.

5. Complete test robotmaaier

De robotmaaier wordt aan het dockingstation aangesloten op ons testveld binnen. Hier wordt een algehele test gedaan waar het laden, de veiligheid en de geluidsniveaus worden gecontroleerd.